რეცეპტები
ვაშლის ორცხობილები

ორცხობილები შეგიძლიათ 5 დღე შეინახოთ ჰერმეტულ კონტეინერში ოთახის ტემპერატურაზე!

ვაშლის ორცხობილები

ინგრედიენტები:

2 ჭიქა ფქვილი 

1 ჩ/კ სოდა 

1/2 ჩ/კ   ფაფქული მუსკატის კაკალი 

1/2 ჩ/კ მარილი  

მწიკვი დაფქული მიხაკი

1/2 ჭიქა (1 შეკვრა) უმარილო კარაქი, ოთახის ტემპერატურის

1  ჭიქა ყავისფერი შაქარი 

2 ცალი მოზრდილი კვერცხი 

3 ს/კ რძე 

1 ცალი ვაშლი (გათლილი, გულგამოცლილი, და წვრილად დაჭრილი)

1 ჭიქა ქიშმიში 

3/4 ჭიქა დაფხვნილი შაქარი 

მომზადების წესი

  1. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
  2. საშუალო ჯამში აურიეთ ფქვილი, სოდა, მუსკატი, მარილი და მწიკვი მიხაკი.
  3. დიდ ჯამში მიქსერით გათქვიფეთ კარაქი და ყავისფერი შაქარი, სანამ მსუბუქ, ფუმფულა მასას მიიღებთ. დაუმატეთ თითო-თითოდ კვერცხი. მიქსერი გადაიყვანეთ დაბალ სიმძლავრეზე და შეათქვიფეთ ნახევარი ფქვილის ნარევი, შემდეგ რძე და ისევ ფქვილი. თქვიფეთ სანამ შეეზილება.
  4. რეზინის სპატულათი გაურიეთ ქიშმიში და ვაშლი ცომში. დაყავით ცომი 2 სუფრის კოვზის ზომის გუნდებად, და 2 საცხობ ქაღალდზე გაადნაწილეთ. აცხვეთ სანამ გვერდები გაუმაგრდება, დაახლოებით 14 წუთი. ცხობისას ქაღალდები ერთხელ შემოაბრუნეთ. შემდეგ ორცხობილები გააგრილეთ ცხაურზე.
  5. პატარა ჯამში გათქვიფეთ შაქრის ფხვნილი, და 1 ს/კ წყალი, მიღებული მასა ორცხობილებს წვრილად მოასხით სუფრაზე მიტანამდე.